przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kasza jaglana na mleku

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 szkl. kaszy
- 3 szkl. mleka
- 2 - 4 dkg masła
- sól i cukier do smaku

Opis przygotowania:
Kaszę dobrze przepłukać na sicie zimną wodą, a następnie sparzyć wrzątkiem (lub nawet chwilę w nim pogotować) i odlać. Wziąć objętościowo 3 razy tyle mleka, ile było suchej kaszy, wlać do szybkowaru, zagotować, posolić i pocukrzyć. Włożyć kaszę i masło. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.
Przepis czytano już 10302 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin