przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kasza manna po redaktorsku

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
- 20 dkg kaszy manny
- około 400 ml mleka
- 4 dkg masła
- jajo
- 15 dkg brzoskwiń lub moreli suszonych
- 30 dkg bananów
- 8-10 dkg cukru pudru
- 50 ml Cherry Cordial
- 2-4 dkg masła do polania
- sól
- bułka tarta do naczynia

Opis przygotowania:
Brzoskwinie lub morele namoczyć, ugotować w małej ilości wody, przetrzeć. Kaszę odsiać, włożyć do naczynia lub na blachę, wymieszać z jajkiem, wysuszyć w piekarniku często mieszając aby się nie przypaliła. Do wrzącego mleka dodać masło, wsypać wystudzoną kaszę, zamieszać, zagotować i przykryć. Następnie naczynie z kaszą wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i gotować na parze około 40 minut. Wyparowaną wodę w naczyniu uzupełniać. Kaszę wymieszać z brzoskwiniami, przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Banany umyć, pokrajać w plastry, posypać cukrem, polać cherry cordial i pozostawić na godzinę. Następnie obłożyć kaszę, polać masłem i upiec.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4791 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin