Kasza z warzywami i pieczarkami |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 4 Ocena: 2.75 Składniki: - ok 200g kaszy jęczmiennej
- 40 dag pieczarek
- 1 średnia cebula
- 3 niewielkie marchewki
- 3 pomidory
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka margaryny
- pieprz
- sól
|
Opis przygotowania: Pieczarki kroimy w paski i dusimy na margarynie, w międzyczasie gotujemy kasze w lekko osolonej wodzie.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy marchew pokrojoną w cieniutkie plasterki, po chwili dorzucamy drobno pokrojoną cebulę. Wszystko solimy i dusimy. Pod koniec dodajemy pomidory uprzednio obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, przyprawiamy pieprzem i dusimy około 5 min.
Pieczarki mieszamy z kaszą i warzywami i podgrzewamy przez chwilę. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: glt |
Przepis czytano już 12470 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |