| Kawa po staropolsku | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniPorcji: jedna
 Głosów: 0Ocena: 0.00
mała filiżanka mocnej kawy (jedna porcja espresso lub zaparzona z kawy rozpuszczalnej)
 20 ml winiaku
 cynamon, goździki, miód, cukier
 40 g ubitej śmietanki lub pianka z mleka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: W średniej filiżance o grubym dnie skrapiamy obficie winiakiem łyżeczkę cukru i na chwilę podpalamy. Lekko skarmelizowany cukier zalewany gorącym wywarem, dodajemy sproszkowany cynamon i goździki. Na koniec doprawiamy odrobiną miodu. Dekorujemy bitą śmietanką lub pianką z mleka posypaną odrobiną cynamonu.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  syladance | 
	| Przepis czytano już 6533 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |