|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kawior z bakłażanów |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
3-4 bakłażany,
 kilka cebul,
 3 łyżki oleju,
 3 pomidory,
 2 ząbki czosnku,
 sól,
 pieprz,
 kwas cytrynowy,
 zielony koper.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Umyte bakłażany upiec, obrać ze skóry i miąższ drobno posiekać. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekane bakłażany, czosnek, obrane ze skórki i pokrajane pomidory, osolić, posypać pieprzem i wszystko razem poddusić, mieszając kilka minut, a na końcu, gdy potrawa będzie odparowana i dosyć gęsta, zakwasić kwasem cytrynowym. Kawior podawać na zimno posypany zielonym koprem z dodatkiem ugotowanych na twardo jaj, kawałków wędzonej ryby czy nawet konserwy rybnej. Można również kawior z bakłażanów podawać posypany startym na tarce żółtym, łagodnym serem.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 8973 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |