Kisiel morelowy z ananasem |
|
 Poziom: b. łatwy Czas: 5 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 plastry ananasa z syropu + 2 do dekoracji
- 1 kisiel mandarynkowy
- 1/2 litra wody
- cukier ( jeśli kisiel nie zawierał cukru w swym składzie )
|
Opis przygotowania: Kisiel rozrobić w 1/3 szklanki wody. Ananasy ( 4 plastry ) drobno pokroić .Zalać wodą i zagotować . Wlać rozrobiony kisiel i zagotować mieszając , aż zgęstnieje . Przełożyć do 2 salaterek. Udekorować plastrami ananasa . |
|
Opis / Uwagi: Kisiele to jedne z najprostszych deserów. Można je robić z gotowych , lub samemu przygotowywać z soku i mąki ziemniaczanej . Z dodatkiem sezonowych , mrożonych lub wekowanych w kompocie czy syropie owoców są naprawdę smaczne . A jeśli jeszcze poświęcimy chwilkę na udekorowanie takiego deseru - efekt murowany . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 4698 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |