przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kisiel morelowy z ananasem


Poziom: b. łatwy
Czas: 5 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 plastry ananasa z syropu + 2 do dekoracji
- 1 kisiel mandarynkowy
- 1/2 litra wody
- cukier ( jeśli kisiel nie zawierał cukru w swym składzie )

Opis przygotowania:
Kisiel rozrobić w 1/3 szklanki wody. Ananasy ( 4 plastry ) drobno pokroić .Zalać wodą i zagotować . Wlać rozrobiony kisiel i zagotować mieszając , aż zgęstnieje . Przełożyć do 2 salaterek. Udekorować plastrami ananasa .
Opis / Uwagi:
Kisiele to jedne z najprostszych deserów. Można je robić z gotowych , lub samemu przygotowywać z soku i mąki ziemniaczanej . Z dodatkiem sezonowych , mrożonych lub wekowanych w kompocie czy syropie owoców są naprawdę smaczne . A jeśli jeszcze poświęcimy chwilkę na udekorowanie takiego deseru - efekt murowany .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 4176 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin