Kisiel wiśniowy z wiśniami |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 20 dag wiśni bez pestek (mogą być mrożone)
- cukier do smaku
- 1 opakowanie kisielu wiśniowego (takiego na 1/2 litra wody)
- 1/2 litra wody
|
Opis przygotowania: Odlać 1/2 szklanki wody i rozrobić w niej kisiel. Pozostałą wodą zalać owoce i zagotować . Posłodzić do smaku . Wlać rozrobiony kisiel i gotować aż zgęstnieje. Przelać do pucharków i udekorować . Podawać na ciepło lub ostudzony wedle upodobania. |
|
Opis / Uwagi: Prosty deser. Szybki . Smaczny. Można używać mrożonych owoców. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 4821 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |