|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Klopsiki cielęce w jarzynach |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 40 dkg cielęciny bez kości
- mleko
- 6-8 dkg bułki czerstwej
- jajko
- 4 dkg masła
- 10 dkg marchwi, 10 dkg selera,10 dkg pietruszki
- 5 dkg cebuli
- natka pietruszki
- sól
- pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, wymieszać z jajkiem, doprawić. Z przygotowanej masy formować okrągłe klopsiki (dwa na porcje), włożyć do wywaru z warzyw pod koniec gotowania. Po ugotowaniu wyjąć, obłożyć warzywami, posypać posiekaną natką pietruszki, położyć po kawałku masła. Podawać z ziemniakami. |
|
|
Przepis czytano już 5339 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|