przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kluski francuskie

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- masło
- jajka 4
- mąka tortowa około 150 ml (uwaga: nie gram)
- sól szczypta
- bulion lub woda

Opis przygotowania:
2 łyżki miękkiego masła z górką utrzeć z 2 żółtkami mikserem do białości, dodać pozostałe jajka (po jednym) i dalej ucierać na puszystą masę, dodać szczyptę soli. Mąkę przesiać i po odrobinie ponownie przesiewać do naszej masy. Wszystko wyrobić ma dość gęstą masę. Łyżką (mokrą) kłaść po odrobinie masy na lekko wrzący bulion (dania słone) lub wodę (dania słodkie). Gotować pod przykryciem, gdy wypłyną - około minuty.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 5243 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin