przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kluski krajane z serem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg mąki
- 4 dkg masła
- 1 jajo (lub 2 białka)
- 20 dkg sera białego lub twarożku
- sól

Opis przygotowania:
Zarobić ciasto z jajem lub białkami i wodą, wywałkować dość grubo (1 - 2 mm), pozostawić do przeschnięcia. Masło lekko zrumienić. Ciasto posypać mąką, pokrajać ostrym nożem. Kluski ugotować wkładając do wrzącej wody, odcedzić, przelać gorącą wodą, osączyć. Wyłożyć na ogrzany półmisek, wymieszać z tłuszczem, posypać serem kruszonym.
Przepis czytano już 5622 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin