przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kokardki z indykiem

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
40 dag makaronu kokardki
50 dag fileta z indyka lub kurczaka
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
kilka suszonych pomidorków w oliwie
10 dag topionego sera
100 ml śmietanki kremówki
bazylia
sól
pieprz

Opis przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dante w osolonej wodzie,odcedzamy.Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w małe kawałki.Smażymy na rozgrzanej oliwie.
2.Do mięsa wkładamy pomidory,pokrojony w kawałki topiony ser.Smażymy na małym ogniu,aż ser się roztopi.Wlewamy śmietanę.Dodajemy szczyptę bazylii i drobno pokrojony czosnek.Dusimy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
3.Do sosu wsypujemy makaron,mieszamy.Podsmażamy jeszcze kilka minut,od czasu do czasu mieszając.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4927 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin