|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Koktajl jeżynowy |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 5 min.
 Porcji: 1
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- ok. 60 g świeżych jeżyn
 - łyżka cukru
 - 10 - 15 ml ajerkoniaku
 - 125 ml kefiru, 1,5% tłuszczu
 - 2 łyżki bitej śmietany
 
 
 |  | Opis przygotowania: Umyte jeżyny wrzucić do kubka od miksera, dodać cukier, ajerkoniak i kefir i dokładnie zmiksować.Przelać do wysokiej szklanki albo smukłego kieliszka i udekorować ładnym kleksem śmietany. Podawać ze słomką.
 Jeśli nie mamy bitej śmietany w sprayu, którą można robić ładne różyczki, tylko sami robimy bitą śmietanę, to najlepiej delikatnie wymieszać ją z koktajlem tak, żeby powstały ciemne jeżynowe i jasne kefirowe smugi.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  |  |  | Przepis czytano już 6403 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |