Kolorowa sałatka z kapusty |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 1/4 główki czerwonej kapusty
- 1/4 główki białej kapusty
- 1 pęczek dymki
- 10 dag orzechów włoskich
- 3 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- sól
|
Opis przygotowania: Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do osobnych naczyń. Zalać wrzącą wodą, a następnie dokładnie osączyć. oprószyć solą i odstawić na 30 minut.
Dymkę oczyścić i drobno pokroić, orzechy bardzo drobno posiekać.
sok z cytryny wymieszać z oliwą. Gdy oba rodzaje kapusty wystygną, wymieszać je, a następnie delikatnie połączyć z dymką i orzechami.
Przełożyć do salaterki. polać przygotowanym sosem i doprawić pieprzem.
przed podaniem sałatkę schładzamy. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 8633 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |