przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kompot wieloowocowy

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
2 gruszki,
2 jabłka,
8-12 śliwek,
2 szklanki wody,
pół szklanki cukru.

Opis przygotowania:
Zagotować wodę z cukrem. Włożyć do syropu najpierw połówki gruszek, podgotować do zmięknięcia, wyjąć do salaterki. Do syropu włożyć połówki lub ćwiartki jabłek, ugotować, wyjąć. Jako ostatnie włożyć do gotowania śliwki w całości lub w połówkach, ugotować. Ułożone w salaterce owoce zalać syropem, wystudzić.
Przepis czytano już 6350 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin