|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kompot wieloowocowy |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 5.00
2 gruszki,
 2 jabłka,
 8-12 śliwek,
 2 szklanki wody,
 pół szklanki cukru.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Zagotować wodę z cukrem. Włożyć do syropu najpierw połówki gruszek, podgotować do zmięknięcia, wyjąć do salaterki. Do syropu włożyć połówki lub ćwiartki jabłek, ugotować, wyjąć. Jako ostatnie włożyć do gotowania śliwki w całości lub w połówkach, ugotować. Ułożone w salaterce owoce zalać syropem, wystudzić.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 7301 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |