przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kompot z miąższu owoców róży

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg owoców oczyszczonych owoców róży
- 0,7 l wody
- 0,5 - 0,75 dag cukru
- 2 - 4 g kwasku cytrynowego, lub winowego
- skórka cytrynowa lub z pomarańczy
- lub sok z 1 cytryny

Opis przygotowania:
Umyte i opłukane owoce róż pozbawia się kielichów, przecina skórkę i miąższ z jednej strony, usuwa nasiona i starannie wyskrobuje ostre, krzemionkowe włoski z wnętrza owoców, po czym powtórnie szybko opłukuje w zimnej wodzie.
Dalsze postępowanie oraz dodatki jak w przepisie - kompot z całych owoców rózy
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4527 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin