Kompot z miąższu owoców róży |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg owoców oczyszczonych owoców róży
- 0,7 l wody
- 0,5 - 0,75 dag cukru
- 2 - 4 g kwasku cytrynowego, lub winowego
- skórka cytrynowa lub z pomarańczy
- lub sok z 1 cytryny
|
Opis przygotowania: Umyte i opłukane owoce róż pozbawia się kielichów, przecina skórkę i miąższ z jednej strony, usuwa nasiona i starannie wyskrobuje ostre, krzemionkowe włoski z wnętrza owoców, po czym powtórnie szybko opłukuje w zimnej wodzie.
Dalsze postępowanie oraz dodatki jak w przepisie - kompot z całych owoców rózy |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4881 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |