|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kompot z suszonych jabłek |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 5Ocena: 3.60
300 g suszonych jabłek,
 100 g cukru,
 skórka z jednej cytryny,
 30 g rodzynek,
 1 l wody.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Suszone owoce i rodzynki umyj i zalej zimną wodą. Odstaw na kilka godzin, po czym odcedź. Wodę, w której się moczyły, zagotuj z cukrem i skórką z cytryny, włóż owoce i gotuj 15 minut. Przed podaniem ostudź.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 10938 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |