przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Konfitury dyniowo - śliwkowe

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 5 słoików po 400 ml
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500 g śliwek
- 300 g miąższu dyni
- 500 ml soku z pomarańczy
- 1 laska wanilii
- 2 łyżeczki mielonego imbiru
- 500 g cukru żelującego (2:1)

Opis przygotowania:
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w paski.
Miąższ dyni kroimy w duże kawałki.
laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy miąższ.
Przygotowane składniki dokładnie mieszamy, dodajemy miąższ i laskę wanilii, wlewamy sok pomarańczowy. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut.
Dodajemy imbir oraz cukier żelujący, mieszamy i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 4 minuty.
Wrzący płyn wlewamy do słoików, zamykamy szczelnie i studzimy.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4946 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin