|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Konfitury z dyni |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 1,5 kg dyni
- 1 kg cukru
- 1 szklanka wody
- sok z cytryny
- kieliszek araku / wódki
|
Opis przygotowania: Dynię obrać, oczyścić z miękiszu z pestkami, pokroić w kostkę. Zagotować wodę, zanurzyć w niej na sicie dynię, wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. Skropić sokiem z cytryny i alkoholem. Przygotować syrop z cukru i wody i wrzucać do niego partiami dynię. Zamieszać i utrzymać w stanie wrzenia 10 min., odstawić. Gotowanie powtórzyć na drugi dzień, do chwili, aż kawałki dyni staną się przejrzyste. |
|
|
Przepis czytano już 6777 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|