przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kopytka w sosie mięsnym

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
Kopytka:
600 g ziemniaków,
120 g mąki,
sól.
Do przyprawienia:
100 g sosu z mięsa duszonego w winie barolo,
50 g tartego parmezanu.

Opis przygotowania:
Umyte ziemniaki gotować w łupinach 20 min., a następnie obrać i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, sól i starannie wymieszać. Wyrobione ciasto rozwałkować na długie paski, szerokości ok. 5 cm. Paski ciasta pociąć na kawałki (kopytka), a ich powierzchnie lekko docisnąć tarką. Kopytka gotować w dużej ilości osolonej wody. Wrzucać je na wrzątek i wyjmować łyżką durszlakową w chwilę po wypłynięciu na powierzchnię wody. Podawać gorące z sosem mięsnym i parmezanem.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 14834 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin