Kotlet po parysku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 17 Ocena: 3.64 Składniki: - filet z kurczaka (potłuczony)
- jajko
- mąka
- sól
- pieprz
- olej
|
Opis przygotowania: Już potłuczony filet moczymy w mące, potem w rozmieszanym i doprawionym solą i pieprzem jajku (żółtko i białko) i znów w mące. Tak opanierowany filet wrzucamy na rozgrzany olej, na patelni. Smażymy z obu stron ok. 5 - 7 min. na średnim ogniu, na końcu rozlewamy resztę jajka na kotlet, który nadal znajduje się na patelni. Czekamy, aż jajko się zetnie i wrzucamy na talerz. |
|
Opis / Uwagi: Kotlet można podawać z ziemniakami i z surówką (jaką kto woli). |
|
Region: Kuchnia francuska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 28171 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |