przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kotlety cielęce panierowane

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.33
Składniki:
4 łyżki bułki tartej,
łyżka mąki pszennej,
pół łyżeczki soli,
duża szczypta czarnego pieprzu,
4 kotlety cielęce o wadze około 15 dkg każdy,
jajko rozbełtane z półtorej łyżki wody,
3 łyżki margaryny (do smażenia).

Opis przygotowania:
Na płat folii aluminiowej nasypać bułki tartej i odstawić. Mięso obtoczyć w mące zmieszanej z pieprzem i solą. Zanurzać kotlety w jajku, a następnie równomiernie pokryć warstwą bułki. Na patelni o średnicy ok. 30 cm rozgrzać margarynę i smażyć kotlety, rumieniąc je z obu stron.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 11642 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






kotlet cielecy
Dodał/a ~elusia dnia 2007-07-24 23:25:39

tak, panierowac i smazyc, ale ile minut z kazdej strony zeby nie spalic, dziekuje i pozdrawiam












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin