przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety drobiowe


Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka (około 80 dkg)
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 torebeczka ryżu (100g)
- czubata łyżka miękkiego masła
- 20 dkg malutkich pieczarek
- 1/2 łyżki masła do duszenia pieczarek
- vegeta
- pieprz
- sól
- tłuszcz do smażenia
- bułka tarta do panierowania

Opis przygotowania:
Piersi z kurczaka, umyć, zmielić przez maszynkę razem z cebulą.
Dodać jajka, ugotowaną torebeczkę ryżu, vegetę, pieprz, bułkę tartą i miękkie masło.
Wszystko dokładnie wyrobić, pieczarki umyć posypać lekko vegetą, dodać 1/2 łyżki masła i dusić około 20 min na małym ogniu pod przykrywką.
Formować kotlety, do środka wkładać po jednej pieczarce, panierować i smażyć na złoty kolor na patelni.
Usmażone kotlety, ułożyć na patelni, podlać odrobinką wody i parować pod pokrywką około 5 min, na małym ogniu.
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 5904 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin