| Kotlety jagnięce z grilla | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- kotlety jagnięce (po 2 na osobę)
 
 Marynata:
 - 8 liści szałwii
 - 1 gałązka rozmarynu
 - 2 liście laurowe
 - 2 ząbki czosnku
 - 4 łyżki stołowe oliwy extra vergine
 - sól
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Obrany czosnek i zioła rozetrzeć na proszek w moździerzu. Lekko podgrzać oliwę i wymieszać z ziołami. Odstawić na 1 h. Mięso pozbawione łoju i błon umyć i osuszyć ściereczką. Natrzeć mocno marynatą. Ułożyć w folii aluminiowej i zalać resztą oliwy. Zawinąć szczelnie w folię i odłożyć na 3 h. Potem mięso oczyścić z marynaty i smażyć na oliwie na patelni grillowej po ok. 5 - 6 min. z każdej strony. W ostatniej chwili kotlety posolić.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9115 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |