przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kotlety jagnięce z grilla

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- kotlety jagnięce (po 2 na osobę)

Marynata:
- 8 liści szałwii
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 liście laurowe
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki stołowe oliwy extra vergine
- sól

Opis przygotowania:
Obrany czosnek i zioła rozetrzeć na proszek w moździerzu. Lekko podgrzać oliwę i wymieszać z ziołami. Odstawić na 1 h. Mięso pozbawione łoju i błon umyć i osuszyć ściereczką. Natrzeć mocno marynatą. Ułożyć w folii aluminiowej i zalać resztą oliwy. Zawinąć szczelnie w folię i odłożyć na 3 h. Potem mięso oczyścić z marynaty i smażyć na oliwie na patelni grillowej po ok. 5 - 6 min. z każdej strony. W ostatniej chwili kotlety posolić.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 5923 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin