Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 3 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - Kiełbasa Podhalańska firmy Gzella 200g
- schab bez kości firmy Gzella 600g
- imbir świeży tarty 1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
- mąka
- jajko 1 sztuka
- bułka tarta 2 szklanki
- sezam 1 szklanka
- płatki migdałowe 1 szklanka
- dynia łuskana 1 szklanka
- słonecznik łuskany 1 szklanka
- olej rzepakowy do smażenia
- masło 1 łyżka
|
Opis przygotowania: Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami. Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło. |
|
Opis / Uwagi: Przepis poleca Szef Kuchni Robert Muzyczka. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 3044 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |