przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety schabowe w migdałowej panierce

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.00
Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 100 g płatków migdałowych
- 0,5 szklanki bułki tartej
- 2 jaja
- 1 cytryna
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki oleju
- sól
- ostra papryka

Opis przygotowania:
Płatki migdałowe wymieszać z bułką tartą i odstawić. Jaja rozbić i roztrzepać. Kotlety rozbić drewnianym tłuczkiem, oprószyć solą i papryką. Panierować w mące, jajku, a na końcu w migdałach z bułką tartą, mocno dociskając panierkę. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z cząstkami cytryny i frytkami. Zamiast migdałów można użyć nasion sezamu.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9994 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin