przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety z pora

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.75
Składniki:
- 4 - 5 porów
- 0.25 szkl. bułki tartej
- 2 jajka
- sól
- 0.5 łyżeczki zmielonego pieprzu
- 0.5 szkl. oleju

Opis przygotowania:
Pory pokroić drobno i wrzucić do solonej, wrzącej wody. Gotować pory, aż zmiękną. Potem je odcedzić i wymieszać z bułką tartą, roztrzepanymi żółtkami, solą i zmielonym pieprzem. Ugnieść gęste ciasto (w razie potrzeby możemy dodać jeszcze bułki tartej). Formować okrągłe, spłaszczone kotlety, które obtoczyć w bułce tartej, a następnie w roztrzepanym białku i smażć w mocno podgrzanym oleju.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7412 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin