przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Koźlarze w sosie beszamelowym

Poziom: redni
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
- 500 g grzybów
- 1 szklanka mleka
- 40 g masła
- gałka muszkatołowa
- tymianek
- olej do smażenia
- 3 łyżki mąki
1 szklanka bulionu
1 cebula

Opis przygotowania:
Grzyby pokroić w większe kawałki i udusić na połowie masła. W tym czasie przygotować sos beszamelowy: drobno posiekaną cebulą usmażyć razem z resztą masła. Rozmieszać z mąką i zasmażyć nie rumieniąc. Wlać mleko oraz bulion, przyprawić szczyptą tymianku i zagotować, dodać grzyby, sól i gałkę muszkatołową, wymieszać. Ciągle mieszając ogrzewać jeszcze 5 min. Podawać z ziemniakami.
Przepis czytano ju 5996 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin