przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Koźlarze w sosie beszamelowym

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500 g grzybów
- 1 szklanka mleka
- 40 g masła
- gałka muszkatołowa
- tymianek
- olej do smażenia
- 3 łyżki mąki
1 szklanka bulionu
1 cebula

Opis przygotowania:
Grzyby pokroić w większe kawałki i udusić na połowie masła. W tym czasie przygotować sos beszamelowy: drobno posiekaną cebulą usmażyć razem z resztą masła. Rozmieszać z mąką i zasmażyć nie rumieniąc. Wlać mleko oraz bulion, przyprawić szczyptą tymianku i zagotować, dodać grzyby, sól i gałkę muszkatołową, wymieszać. Ciągle mieszając ogrzewać jeszcze 5 min. Podawać z ziemniakami.
Przepis czytano już 5586 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin