|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Królik w potrawce śmietanowo- estragonowej |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 6-8 Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: 1 królik,2 cebule średnie,łyżeczka estragonu suszonego,pół łyżeczki papryki slodkiej,2 szczypty pieprzu cayenne,kilka ziarenek czarnego pieprzu,kilka kropel soku z cytryny,sól,bulion z gotowania królika,okolo 120ml śmietanki 30 %,szczypta majeranku,szczypta soli ziołowej,ziele ang-3,olej słonecznikowy 2 łyżki.
|
Opis przygotowania: ugotuj królika ,rozdrobnij mieso,obsmaż na pokrojonej w kostke cebuli.dodaj przyprawy ,podlej okolo 200ml bulionu z królika,podduś okolo 20min.nastepnie dolej smietankę oraz kilka kropel soku z cytryny i gotuj aż nieco zgęstnieje(odparuje) około 10 min. |
|
Opis / Uwagi: ilość przypraw może nieznacznie zmieniac się w zależności od stopnia doprawienia bulionu lub rodzaju śmietanki,albo intensywności aromatu przypraw. polecam doprawianie ''na smak'' |
| Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis został dodany przez: tyneczka25 | Przepis czytano już 7565 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
dodatki Dodał/a tyneczka25 dnia 2012-08-15 07:26:16
można podawać z makaronem np.kokardki lub ziemniakami lub z kluseczkami kładzionymi lub kopytkami .polecam
|
|
|
|