przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Królik w potrawce śmietanowo- estragonowej

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 6-8
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
1 królik,2 cebule średnie,łyżeczka estragonu suszonego,pół łyżeczki papryki slodkiej,2 szczypty pieprzu cayenne,kilka ziarenek czarnego pieprzu,kilka kropel soku z cytryny,sól,bulion z gotowania królika,okolo 120ml śmietanki 30 %,szczypta majeranku,szczypta soli ziołowej,ziele ang-3,olej słonecznikowy 2 łyżki.

Opis przygotowania:
ugotuj królika ,rozdrobnij mieso,obsmaż na pokrojonej w kostke cebuli.dodaj przyprawy ,podlej okolo 200ml bulionu z królika,podduś okolo 20min.nastepnie dolej smietankę oraz kilka kropel soku z cytryny i gotuj aż nieco zgęstnieje(odparuje) około 10 min.
Opis / Uwagi:
ilość przypraw może nieznacznie zmieniac się w zależności od stopnia doprawienia bulionu lub rodzaju śmietanki,albo intensywności aromatu przypraw. polecam doprawianie ''na smak''
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  tyneczka25
Przepis czytano już 7565 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






dodatki
Dodał/a tyneczka25 dnia 2012-08-15 07:26:16

można podawać z makaronem np.kokardki lub ziemniakami lub z kluseczkami kładzionymi lub kopytkami .polecam











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin