Krówka z musem jabłkowym |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 1,5 kostki margaryny
- 1l słoik musu jabłkowego
- 20 dag krówek
- 15 dag bezów
- 3 łyżki wody
- 1 galaretka cytrynowa
- 1/2 l mleka
- 3/4 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
|
Opis przygotowania: 1. Upiec biszkopt z 8 jaj. Przekroić wzdłuż na 2 płaty.
2. Sporządzić krem budyniowy:
Odlać z mleka 1/2 szkl. (resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami) i dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę Margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.
3. Galaretkę cytrynowa ugotować w 1/2 szkl gorącej wody, po wystudzeniu gdy zacznie tężec połączyć ją z musem jabłkowym. Tak przygotowaną masę wyłożyć na 1 płat biszkoptu, przykryć 2 płatem biszkoptu.
4. Wyłożyć masę budyniowa.
5. Na krem pokruszyć bezy.
6. Krówki rozpuścić w 3 łyżkach wody i 0,5 kostki margaryny. Gorącą masa polać bezy. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 4635 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |