| Krówka z musem jabłkowym | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 3Ocena: 3.67
- 1,5 kostki margaryny
 - 1l słoik musu jabłkowego
 - 20 dag krówek
 - 15 dag bezów
 - 3 łyżki wody
 - 1 galaretka cytrynowa
 - 1/2 l mleka
 - 3/4 szkl. cukru
 - 1 cukier waniliowy
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1. Upiec biszkopt z 8 jaj. Przekroić wzdłuż na 2 płaty.
 2. Sporządzić krem budyniowy:
 Odlać z mleka 1/2 szkl. (resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami) i dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę Margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.
 3. Galaretkę cytrynowa ugotować w 1/2 szkl gorącej wody, po wystudzeniu gdy zacznie tężec połączyć ją z musem jabłkowym. Tak przygotowaną masę wyłożyć na 1 płat biszkoptu, przykryć 2 płatem biszkoptu.
 4. Wyłożyć masę budyniowa.
 5. Na krem pokruszyć bezy.
 6. Krówki rozpuścić w 3 łyżkach wody i 0,5 kostki margaryny. Gorącą masa polać bezy.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 5187 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |