| Krem z kalafiora I | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- 0.5 kalafiora
 - 4 marchewki
 - 0.5 dużej pietruszki
 - kawałek selera
 - cebula
 - ząbek czosnku
 - koperek
 - 2 łyżeczki np. vegety
 - sól
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kalafior podzielić na części, starannie umyć, resztę warzyw oskrobać lub obrać. Wszystkie jarzyny (oprócz czosnku) z dodatkiem przypraw ugotować w litrze wody uważając, by się nie rozgotowały. Przed końcem gotowania wrzucić cały ząbek czosnku i Vegetę. Można też dodać łyżkę masła. Zdjąć garnek z ognia i zmiksować warzywa. Rozlać zupę do filiżanek i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami z bułki lub z groszkiem ptysiowym.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 6651 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |