przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krem z kalafiora I

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 0.5 kalafiora
- 4 marchewki
- 0.5 dużej pietruszki
- kawałek selera
- cebula
- ząbek czosnku
- koperek
- 2 łyżeczki np. vegety
- sól

Opis przygotowania:
Kalafior podzielić na części, starannie umyć, resztę warzyw oskrobać lub obrać. Wszystkie jarzyny (oprócz czosnku) z dodatkiem przypraw ugotować w litrze wody uważając, by się nie rozgotowały. Przed końcem gotowania wrzucić cały ząbek czosnku i Vegetę. Można też dodać łyżkę masła. Zdjąć garnek z ognia i zmiksować warzywa. Rozlać zupę do filiżanek i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami z bułki lub z groszkiem ptysiowym.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5936 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin