Krem z kalafiora I |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 0.5 kalafiora
- 4 marchewki
- 0.5 dużej pietruszki
- kawałek selera
- cebula
- ząbek czosnku
- koperek
- 2 łyżeczki np. vegety
- sól
|
Opis przygotowania: Kalafior podzielić na części, starannie umyć, resztę warzyw oskrobać lub obrać. Wszystkie jarzyny (oprócz czosnku) z dodatkiem przypraw ugotować w litrze wody uważając, by się nie rozgotowały. Przed końcem gotowania wrzucić cały ząbek czosnku i Vegetę. Można też dodać łyżkę masła. Zdjąć garnek z ognia i zmiksować warzywa. Rozlać zupę do filiżanek i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami z bułki lub z groszkiem ptysiowym. |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis czytano już 5936 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |