przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krem z warzyw mieszanych

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- pół porcji włoszczyzny z kapustą włoską
- 4 średniej wielkości ziemniaki
- łyżka masła
- pół szklanki śmietanki
- 2 żółtka
- kostka rosołu z drobiu
- przyprawa np. "Jarzynka"
- zielenina
- grzanki lub kostki sera
- sól

Opis przygotowania:
Wszystkie oczyszczone warzywa i ziemniaki, pokrojone na mniejsze kawałki, ugotować, a następnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Dodać masło, rosół z drobiu, przyprawić zupę do smaku i doprowadzić do wrzenia. Żółtka rozmieszać ze słodką śmietanką i wlewając po trosze zupy zestawionej z ognia podprawić ją, już nie gotować. Do rozlanej na talerze lub do bulionówek zupy wsypać zieleninę i dodać grzanki lub kostki z sera.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5707 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin