przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kremowa zupa z cukini

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- cebula
- 1 główka czosnku
- 2 ziemniaki, nie za duże
- 2 cukinie, całkiem większe
- bulion lub woda 1,5 l
- oliwa
- sól i biały pieprz

Opis przygotowania:
Na niezbyt rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i cebule i złocimy. Dorzucamy pokrojone surowe ziemniaki i smażymy jeszcze 3 minuty. Dolewamy chłodny bulion i gotujemy 20 minut na małym ogniu.
Kroimy 3 części cukinii w nie za duże kawałki , a jedną wydrążamy i zachowujemy miąższ, który dorzucamy do wywaru z cebula itp i gotujemy jeszcze 15 minut, przyprawiając solą i białym pieprzem. Ściągamy z ognia i pozwalamy przestygnąć. Następnie miksujemy, stawiamy na niedużym ogniu i gotujemy aż się zagotuje.
Dorzucamy kawałki cukinii i jeszcze pyrkamy ok. 15 minut.
Zupę podajemy samą, lub z grzankami.
Przepis czytano już 9002 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin