przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Krewetki z patelni

Poziom: b. łatwy
Czas: 5 min.
Porcji: 1
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 6-10 dużych krewetek Black Tiger
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- bukiet kolorowych sałat ( roszponka, rucola, radichio, lullo rosso, lodowa)

Opis przygotowania:
Na dużej patelni rozgrzej masło, dodaj drobno pokrojony czosnek i obrane krewetki. Smaż chwilę, podlej sosem sojowym i dobrze wymieszaj.

Podajemy na bukiecie sałat ze świeżymi ziołami (bazylia)
Opis / Uwagi:
Czas smażenia ok 2min. później krewetki robią się twarde!
Region:  kuchnia skandynawska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  madagaskar
Przepis czytano już 7026 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin