przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krokiety z mięsem

Poziom: łatwy
Głosów: 13
Ocena: 2.99
Składniki:
- 60 dkg wołowiny bez kości
- 25 dkg włoszczyzny
- 5 dkg bułki czerstwej
- 10 dkg cebuli
- 2 dkg tłuszczu
- jajo do panierowania
- bułka tarta
- sól
- pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:
Mięso umyć, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa. Cebulę obrać, drobno pokrajać, usmażyć. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, wymieszać z cebulą i jajkiem, doprawić do smaku.
Dalej przygotowywać jak krokiety po kardynalsku.
Przepis czytano już 20303 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin