przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Królik po myśliwsku

Poziom: redni
Gosw: 19
Ocena: 3.43
Skadniki:
- comber i udka z 1 królika
- 15 dkg wędzonego boczku
- 2 cebule
- 1 łyżka tartej bułki
- 0.5 szkl. wody
- 0.5 szkl. czerwonego wina wytrawnego
- 3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup
- 10 utartych ziaren jałowca
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3 - 4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i tartą bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Sposb przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano ju 38994 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin