przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Królik ze śliwkami

Poziom: średni
Czas: 20 min.
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
Comber i udka z 1 królika,
10 dkg wędzonego boczku,
1 łyżka tłuszczu,
1 łyżeczka mąki,
15 dkg śliwek suszonych,
2 cebule,
0.5 szkl. wytrawnego czerwonego wina (kto lubi),
sól do smaku.

Opis przygotowania:
Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, oprószyć mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, usmażyć na nim pokrojony w słupki boczek, wyjąć skwarki. Do szybkowaru włożyć mięso, obrumienić wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też podsmażyć. Wlać 0.5 szkl. wody, włożyć skwarki i namoczone uprzednio śliwki wraz z wodą, w której się moczyły. Zamknąć, szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Kto lubi, może wlać do sosu podaną ilość czerwonego wina. Podawać z ryżem na sypko.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 14651 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin