przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kruche ciacho z budyniem i jabłkami

Poziom: b. łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 6
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 budynie waniliowe lub śmietankowe,
1 jajko - całe
2 żółtka
100g margaryny
2 łyżki śmietany
około 1,5 szkl mąki
200 ml śmietanki do zup
3 łyżeczki cukru pudru
1 cukier waniliowy
5-6 jabłek / antonówka / / lobo/

Opis przygotowania:
margaryna , 2 jaja , 2 łyzki śmietany , mąka i 1 łyżeczka proszku do pieczenia - zagnieść ciasto

krem :
żółtka , cukier puder , cukier waniliowy - ucierać
dodać śmietankę i budynie w proszku .

Ciasto rozwałkować i ułożyć w tortownicy tak by troszkę zrobić brzeg około 3 cm na wysokość .
Jabłka obrać ,przekroić na pół a na wierzchu delikatnie pociąć paseczki i położyć na cieście ciasno obok siebie .Zalać kremem i piec około 30-40 minut , temp 180 .
Opis / Uwagi:
śmietanka musi być lejąca taka jak do zupy 18 ,22,30 %
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 3807 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






ortografia
Dodał/a ~wisia dnia 2012-10-20 20:02:40

Przepis może i fajny , ale te ,,mienciutkie jabłka" całkiem mi odebrały apetyt











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin