|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krupnik na mleku |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 1Ocena: 1.00
1 szkl. kaszy jęczmiennej,
 1 l wody,
 1.25 l mleka,
 sól.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kaszę wymieszać z zimną wodą i ugotować, ciągle mieszając.
 Wlać mleko i przegotować razem z kaszą. W niektórych okolicach, zwłaszcza na Podlasiu, wsypywano szklankę kaszy do wrzącej wody, gotowano do miękkości, po czym zalewano surowym mlekiem i podawano osoloną lub przysłodzoną po zupie kwaśnej i po mięsie zamiast kompotu.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 5662 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |