|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krupnik z ziemniakami |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
4 ziemniaki,
 1 szkl. kaszy jęczmiennej,
 8 - 10 dkg słoniny,
 cebula,
 listek laurowy,
 zielenina,
 sól,
 ok. 2 l wody,
 1 marchew,
 1 pietruszka.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wsypać kaszę do wrzącej osolonej wody i gotować, aż będzie półmiękka. Następnie dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Słoninę pokrajać w drobne kawałki i usmażyć z rozdrobnioną cebulą, dodać do zupy. Gotowy krupnik posypać pokrajaną zieleniną. Krupnik ten często gotuje się również na wywarze z kości.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 5562 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |