|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krupnik z ziemniakami |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 4 ziemniaki,
1 szkl. kaszy jęczmiennej,
8 - 10 dkg słoniny,
cebula,
listek laurowy,
zielenina,
sól,
ok. 2 l wody,
1 marchew,
1 pietruszka.
|
Opis przygotowania: Wsypać kaszę do wrzącej osolonej wody i gotować, aż będzie półmiękka. Następnie dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Słoninę pokrajać w drobne kawałki i usmażyć z rozdrobnioną cebulą, dodać do zupy. Gotowy krupnik posypać pokrajaną zieleniną. Krupnik ten często gotuje się również na wywarze z kości. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5023 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|