przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kruszonka do ciast

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- mąka pszenna poznańska lub wrocławska 200g
- cukier kryształ 100g, jeżeli użyjemy więcej cukru do ok. 200g to kruszonka będzie większa i twardsza
- masło 100g
- cukier waniliowy z prawdziwą wanilią lub olejek waniliowy

Opis przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy, ewent. olejek - parę kropli. Dodajemy pokrojone w kostkę masło i wyrabiamy ręką do uzyskania kruszącej się masy. Masę przekładamy do foliowego woreczka i wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 minut. Wyjmujemy i rozkruszamy na cieście. Resztę niewykorzystanej kruszonki możemy zamrozić i używać według potrzeb.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 4246 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin