przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kugel z makaronu

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 3 jajka
- 1/4 filiżanki margaryny lub masła
- 1/4 filiżanki cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 funta szerokiego makaronu
- 1/4 filiżanki rodzynek
- 1/4 filiżanki migdałów
- 1/2 filiżanki siekanych jabłek

Opis przygotowania:
Ubij dokładnie jajka w dużej misce. Dodaj masło, cukier i cynamon a następnie wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Ugotuj makaron i wypłucz go w zimnej wodzie. Osusz go niezbyt dokładnie. Włóż makaron do mikstury z jajek i wymieszaj tak, aby cały makaron był zanurzony. Całość wstaw do lodówki na ok. 15 - 30 min. tak, aby makaron mógł wchłonąć miksturę. Ponownie zamieszaj. Włóż ok. połowę tej masy do żaroodpornego naczynia. Posyp rodzynkami, migdałami i jabłkami. Pozostała część masy połóż na wierzch. Piecz ok. 30 - 45 min. w temp. 350°C, aż do momentu, gdy jajka zetną się, a makaron na wierzchu będzie chrupiący. Danie to może być podawane na ciepło lub zimno.
Przepis został dodany przez:  lenka83
Przepis czytano już 3742 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin