|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kugel z makaronu |
|
Poziom: średni Głosów: 6 Ocena: 4.50 Składniki: 3 jajka,
1/4 filiżanki margaryny lub masła,
1/4 filiżanki cukru,
1/2 łyżeczki cynamonu,
1/2 funta szerokiego makaronu,
1/4 filiżanki rodzynek,
1/4 filiżanki migdałów,
1/2 filiżanki siekanych jabłek.
|
Opis przygotowania: Ubij dokładnie jajka w dużej misce. Dodaj masło, cukier i cynamon a następnie wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Ugotuj makaron i wypłucz go w zimnej wodzie. Osusz go niezbyt dokładnie. Włóż makaron do mikstury z jajek i wymieszaj tak, aby cały makaron był zanurzony. Całość wstaw do lodówki na ok. 15 - 30 min. tak, aby makaron mógł wchłonąć miksturę. Ponownie zamieszaj. Włóż ok. połowę tej masy do żaroodpornego naczynia. Posyp rodzynkami, migdałami i jabłkami. Pozostała część masy połóż na wierzch. Piecz ok. 30 - 45 min. w temp. 350°C, aż do momentu, gdy jajka zetną się, a makaron na wierzchu będzie chrupiący. Danie to może być podawane na ciepło lub zimno. |
|
Region: Kuchnia żydowska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 11625 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|