|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kulki z ciasta - bomby |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 3.50
1.5 szkl. mielonych herbatników,
 0.5 szkl. cukru pudru,
 0.5 szkl. bakalii (rodzynki,
 orzechy,
 migdały,
 skórka pomarańczowa,
 wiórki kokosowe,
 figi itp.),
 2 łyżki kakao,
 2 łyżki miodu naturalnego,
 0.5 szkl. śmietany,
 2 - 3 łyżki rumu.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wszystkie składniki wraz z rozdrobnionymi bakaliami dokładnie wymieszać, ugnieść, uformować kule wielkości śliwki renklody i obtoczyć w grubym cukrze, galanterii cukierniczej lub wiórkach kokosowych. Pozostawić do podeschnięcia na kilka godzin. Nieco twardsze kulki można również wykańczać poprzez zanurzenie w polewie czekoladowej. Podawać na malutkich, okrągłych, papierowych serwetkach lub na małych, szklanych talerzykach do czarnej kawy.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 6945 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |