|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kulki z ciasta - bomby |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: 1.5 szkl. mielonych herbatników,
0.5 szkl. cukru pudru,
0.5 szkl. bakalii (rodzynki,
orzechy,
migdały,
skórka pomarańczowa,
wiórki kokosowe,
figi itp.),
2 łyżki kakao,
2 łyżki miodu naturalnego,
0.5 szkl. śmietany,
2 - 3 łyżki rumu.
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki wraz z rozdrobnionymi bakaliami dokładnie wymieszać, ugnieść, uformować kule wielkości śliwki renklody i obtoczyć w grubym cukrze, galanterii cukierniczej lub wiórkach kokosowych. Pozostawić do podeschnięcia na kilka godzin. Nieco twardsze kulki można również wykańczać poprzez zanurzenie w polewie czekoladowej. Podawać na malutkich, okrągłych, papierowych serwetkach lub na małych, szklanych talerzykach do czarnej kawy. |
|
|
Przepis czytano już 6291 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|