przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kurczak z owocami tropikalnymi


Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 8
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 1 kurczak
- 1 puszka Koktajlu z tropikalnych owoców 
- sos Tao-Tao
- papryka mielona
- curry
- pieprz mielony
- sól
- oliwa
- garść rodzynek
- garść suszonych moreli

Opis przygotowania:
Kurczaka umyć , osuszyć . Obciąć końcówki skrzydełek i szyjkę . Podzielić na 8 części . Natrzeć przyprawami i zostawić na 15 minut. Rodzynki i morele sparzyć wrzącą wodą . odsączyć i morele pokroić w paski . Kawałki kurczaka smażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie. Przełożyć obrumienionego kurczaka do rondla . Dodać owoce z puszki ( odsączone ), rodzynki , morele. Zalać wodą tak by zakryła mięso . Dusić przez 40 minut , aż kurczak i owoce będą miękkie , a sos odparuje i będzie gęsty .
Podawać z ryżem .
Opis / Uwagi:
Słodko-pikantny kurczak duszony z owocami tropikalnymi . Odmiana w serwowaniu kurczaka.
Region:  Kuchnia tajska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 7615 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






MIAMI
Dodał/a ~monia_84 dnia 2008-09-13 21:28:18

Trafiłam na ten przepisz przez przypadek, a ponieważ lubię wszystko co nowe i nietypowe w jedzeniu; od razu ugotowałam. TO JEST PRZEPYSZNE. Najpierw uderza cie słodki smak, a dopiero później pali w ustach












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin