Ladoo-kuleczki kokosowe |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 5 Ocena: 4.80 Składniki: - 1 i 1/2 kostki masła (nie śmietankowego)
- 0,5 kg mąki groszkowej
- 1 szklanka fruktozy (ew.cukier)
- 2 małe cukry waniliowe
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- rodzynki
- daktyle
- figi
- orzechy włoskie
|
Opis przygotowania: Rozpuszczamy masło na wolnym ogniu, nie dopuszczamy do zagotowania. Wsypujemy mąkę i prażymy ok.20-25 min. często mieszając (jeśli będzie to zbyt suche można dołożyć jeszcze łyżkę masła). Potem dodajemy cukier waniliowy i wiórki. Prażymy jeszcze 5 min. Na końcu fruktoza, odstawiamy z ognia i wykładamy na tackę posmarowaną wcześniej niewielką ilością oleju. Można dodać także bakalii (wtedy dodajemy mniejszą ilość fruktozy) albo łyżeczkę kardamonu. |
|
Region: Kuchnia indyjska |
|
Przepis został dodany przez: USUNIETE |
Przepis czytano już 10848 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |