przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Leczo z cukini

Poziom: łatwy
Głosów: 19
Ocena: 3.64
Składniki:
- 2 cukinie
- 3 cebule
- 3 łyżki oleju
- 3 pomidory
- 0.5 kg parówek śląskich
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Cukinie obrać, wydrążyć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przyrumienić na oleju. Dodać pokrojoną cukinię i gotować na wolnym ogniu ok. 15 min. Dodać pokrojone w plasterki parówki oraz pokrojone w drobną kostkę pomidory. Gotować jeszcze ok. 5 min., doprawić do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 23776 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 3)






pycha
Dodał/a ~poziompka dnia 2010-08-18 17:29:59

bardzo pyszne BEZ ŚMIETANY to nie jest już to samo

leczo
Dodał/a ~basia dnia 2009-10-31 09:42:27

zgadzam sie z ewcia co do koncentratu pomidorowego ale nie smietana!!! kiedys zrobilam ale zepsula i smak i wyglad:( jesli ktos lubi to proponuje dodac pieczrki:)mniam mniam

leczo
Dodał/a ~Ewcia dnia 2009-09-15 13:16:28

polecam to leczo szybko tanio i latwo chodz ja jeszcze dodalam koncentrat pomidorowy z odrobina smietany i wody aby uzyskac sos. Pychota;)













strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin