|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Lekka sałatka z koprem i jabłkiem |  |  |  | Składniki: Poziom:
  b. łatwyGłosów: 7Ocena: 4.29
- bulwa kopru włoskiego (fenkuł)
 - 2 łyżki octu winnego
 - puszka ananasa
 - 2 jabłka
 - 20 dag pieczonego kurczaka
 - 1/2 pęczka posiekanego koperku
 
 Na sos:
 - pół szklanki soku ananasowego (z puszki)
 - serek topiony ziołowy
 - 1/2 łyżeczki mieszanki ziół do sałatek
 - szczypta papryki słodkiej
 
 
 |  | Opis przygotowania: Koper włoski oczyścić i umyć. Pokroić w paseczki, skropić octem, odstawić na kilka minut. Ananas odcedzić, odlać pół szklanki soku.
 Jabłka umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, zalać sokiem ananasowym, po 20 min osączyć.
 Kurczaka pokroić w kostkę. Salaterkę obłożyć plasterkami jabłek, w środku ułożyć koper włoski, cząstki ananasa i kurczaka.
 Serek topiony posiekać, lekko podgrzać z sokiem, zmiksować lub rozetrzeć, dodać pozostałe składniki sosu, dobrze wymieszać. Sosem zalać sałatkę, posypać koperkiem.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 13327 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |