Likier - domowy Baileys |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: whisky 0,5 l
mleko skondensowane 1 szt.puszka
śmietanka kremowa 30% 1 szklanka
cukier waniliowy starty na puder (szczypta)
1 łyżeczka kakao
|
Opis przygotowania: Mleko z puszki skondensowane słodkie gotować zamknięte w wodzie na małym ogniu przez 3 godziny.
Ostudzić, zmiksować razem z alkoholem i łyżeczką kakao gorzkiego, (tak aby się dobrze wszystko ze soba połączyło) , cukrem waniliowym pudrem do smaku, a na końcu dodać śmietankę. Dobrze zmiksować.
Wlać do karafki. Można podawać w małych kieliszeczkach albo dodawać do kawy:)
Jeżeli ktoś nie lubi whisky, można likier zrobić na zwykłej wódce. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 5363 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |