przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lin z rodzynkami

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg lina
- wywar z warzyw
- 100 ml czerwonego wytrawnego wina
- 4 dkg masła lub margaryny
- 2 dkg mąki
- 10 dkg rodzynków
- sól
- cukier
- cynamon
- goździki
- ziele angielskie
- liść laurowy i sok z cytryny do smaku

Opis przygotowania:
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyć, pokrajać na porcje, włożyć do wywaru, wlać wino, dodać przyprawy, ugotować na małym ogniu. Po ugotowaniu wyjąć na talerz, skropić wywarem. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimny przecedzony wywar szybko mieszając trzepaczką, zagotować, włożyć rybę, dodać opłukane rodzynki, chwilę pogotować i doprawić do smaku.
Przepis czytano już 4246 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin